Cookie Consent 3 video’s over de hot topics in Breda: kansengelijkheid, slimme stad en stad in het park – Kindertrendrede
11 mei 2022

3 video’s over de hot topics in Breda: kansengelijkheid, slimme stad en stad in het park

Auteur: Stefanie

De KinderTrendrede van Breda 2022 gaf niet alleen een visie over de toekomst van de stad, dit jaar zoomden de kinderen ook in op drie grote programma’s van de gemeente: Kansengelijkheid, Slimme Stad en Stad in het Park. De onderwerpen maken alle drie onderdeel uit van grote transities, die impact hebben op het leven van alle inwoners. Daarom zijn ze in meerjarige programma’s gegoten. Zo is Verbeter Breda het programma dat de komende vijftien jaar de kansengelijkheid moet vergroten.

Voor Michiel Keulemans, programmamanager Verbeter Breda komt de KinderTrendRede precies op het goede moment: “We zijn momenteel samen met de stad bezig om ambities te formuleren die de kansenongelijkheid moeten terugdringen en Investeer in de jeugd is een van de vijf thema’s. De adviezen uit de KinderTrendrede kunnen we goed gebruiken.” 

Voorafgaand aan de voordracht maakten studenten van Media Production House van BUas over de drie onderwerpen een video waarin de kinderen alvast hun adviezen deelden. Bekijk ze hieronder. Benieuwd naar onze andere video’s? Neem een kijkje op ons Youtube Kanaal.