Cookie Consent Docenten – Kindertrendrede

KinderTrendrede voor Docenten en Jeugdwerkers

Wil je als docent of jeugdwerker aan de slag met de toekomst?  Het toekomstlespakket van de KinderTrendrede daagt kinderen tussen 9 en 13 jaar uit om hun eigen toekomst vorm te geven.

Ontdek wat we doenGeef je op

Docenten

Kinderen zijn de toekomst

De wereld om ons heen verandert. Door flexibel te zijn en te leren anticiperen wordt het makkelijker om daarmee om te gaan. In het toekomstlespakket van de KinderTrendrede ontdekken kinderen hoe ze invloed kunt uitoefenen op hun eigen toekomst en hem zelf kunnen invullen. Zo worden ze echte toekomstmakers!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

lees verder

Erica Bol

Teach the Future

“Het onderwijs richt zich op gisteren en vandaag, maar niet op de morgen. Het is belangrijk dat we ook daarover leren nadenken en dat stimuleren we met lesmateriaal. Kinderen inspireren elkaar, leren elkaar beter begrijpen en realiseren zich dat ze zo een positieve invloed kunnen uitoefenen op hun leven en hun dorp of stad van morgen.”

Mouna Makan

Deelnemer KinderTrendrede 2020

“Als je kind bent kun je nog fantaseren en kun je nog dingen veranderen.”

De toekomst begint in de klas

Het Toekomstlespakket is een eerste kennismaking met de toekomst. Het bestaat uit 5 interactieve lessen van ongeveer 2 uur die je, afhankelijk van je planning, in één keer of in losse stappen doorloopt. Het lespakket bestaat uit een lesboek voor docenten en jeugdwerkers, een notitieboekje voor leerlingen, toekomstkaarten en een brief voor de ouders

Geef je op

Geef je op!

De KinderTrendrede kun je door het hele jaar heen houden in je gemeente. Geef je op wanneer je kinderen een actieve rol wilt geven in de toekomstplannen van jouw gemeente.  

Ben je tussen de 9 en 13 jaar en wil je meer invloed in de toekomst van jouw stad of dorp? Geef je op! (En vergeet het niet eerst aan je vader of moeder te vragen hè!) Wij nemen dan contact op met de wethouder in jouw stad of dorp. Als die het ook een goed idee vindt, organiseren wij de KinderTrendrede

Of ben je vooral nieuwsgierig geworden? Heb je meer informatie nodig? Stuur een mailtje naar

    Veelgestelde vragen

    Wil je meer weten over dit initiatief of samen met ons de toekomst van onze kinderen vormgeven? Neem vooral contact met ons op door het formulier in te vullen.