Cookie Consent Goed nieuws, de derde KinderTrendrede gaat door! – Kindertrendrede
1 april 2020

Goed nieuws, de derde KinderTrendrede gaat door!

Auteur: Stefanie

Waar dan? Op Zoom! Wanneer?
Dinsdag 21 april om 16.00 uur.

We zijn trots, want dit wordt al de derde editie. En die is nóg krachtiger. Want vorig jaar bereikten de kinderen een mijlpaal: Op 16 mei 2019 tekenden alle partijen van de gemeenteraad van Breda een hele belangrijke motie. Voortaan moet de wethouder ieder jaar laten weten wat ze met de adviezen van de kinderen heeft gedaan. Zoals deze, vorig jaar op nummer 5

“Wees strenger tegen discriminatie”

https://www.youtube.com/watch?v=8kp1mno_lUE&feature=emb_title

De boodschap van de kinderen is sinds de eerste KinderTrendrede duidelijk: wij zijn de toekomst, wij kunnen meedenken, geef ons een stem!

Ben je nieuwsgierig naar de ideeën voor komend jaar? En wil je weten wat voor toekomst kinderen voor ogen hebben? Kijk dan op dinsdag 21 april om 16.00 uur naar de LIVE uitzending op Zoom. Stuur een mailtje als je daarbij wilt zijn, dan sturen we je de link. Marianne de Bie, de wethouder van Onderwijs Breda zal de rede in ontvangst nemen.

Tot de 21e!

Programma 16.00 – 16.45 uur
15:50 Zoom gaat open
16:00 Hallo allemaal op Zoom!
16:15 Voordracht KinderTrendrede
16:30 Ontknoping
16:40 Dag allemaal!
Locatie
Zoom.us Download gratis Zoom op je computer, tablet of smartphone

Over de KinderTrendrede

De KinderTrendrede is het jonge zusje van de nationale Trendrede die ieder jaar in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam wordt voorgedragen en die inmiddels is uitgegroeid tot een belangrijk trenddocument voor landelijke politieke partijen, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. “Het is een jaarlijks geschenk aan Nederland van een groep trendwat- chers,” zegt trendwatcher Tony Bosma, een van de initiatief- nemers. Een soort alternatieve troonrede dus.

Toekomstlessen

Onderdeel van de KinderTrendrede zijn de toekomstlespak- ketten in het onderwijs, die Erica Bol, ook een van de initia- tiefnemers en oprichter van Teach the Future heeft ontwik- keld. “Scholen richten zich op gisteren en vandaag, maar niet op de toekomst. Het is belangrijk dat we daarover nadenken en dat stimuleren we met lesmateriaal.”