Cookie Consent Dit is Ali. Hij houdt van buitenspelen, ook in de winter. Maar dan wel droog en met verlichting. – Kindertrendrede
8 juni 2021

Dit is Ali. Hij houdt van buitenspelen, ook in de winter. Maar dan wel droog en met verlichting.

Auteur: Stefanie

Kinderen uit heel Gemeente Breda vertellen aan raadsleden, beleidsmakers en de wethouder hoe zij de toekomst van hun stad zien. Want kinderen zíjn de toekomst. Wat zien zij als zij als zij naar de Stad van Straks kijken? Bij KinderTrendrede Breda hebben ze na twee toekomstlessen en een trendwatching-workshop veel vragen gesteld én ook antwoorden bedacht.

Zo heeft Ali een idee gepresenteerd om heel de winter door buiten te kunnen blijven spelen in zijn buurt Breda, wijk Hoge-Vucht. “Het is dan vroeg donker en het regent of sneeuwt vaak. Maar ik houd van buitenspelen, ook in de winter. We hebben dus licht nodig en we willen droog blijven. Dat kan heel eenvoudig, met een glazen dak boven een groot gras- en speelveld. Daar leg je zonnepanelen op, zodat die de elektriciteit voor de lampen kunnen leveren. Het is een heel makkelijk idee, en betaalbaar. Dus het kan overal in de stad, niet alleen in Geeren-Zuid.” Goed werk Ali!