Cookie Consent Kinderraad Brunssum wil speelplekken voor kinderen met een beperking – Kindertrendrede
22 mei 2024

Kinderraad Brunssum wil speelplekken voor kinderen met een beperking

Auteur: Stefanie

De kinderraad van Brunssum wil dat er speelplekken komen die toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Liefst speelplekken waar álle kinderen samen kunnen spelen, met of zonder beperking.

Brunssum heeft sinds eind vorig jaar een eigen kinderraad. Onlangs hield de kinderraad de eerste KinderTrendrede. Dat is een soort troonrede waarin de plannen voor de toekomst staan. Voorop in die plannen staat de wens voor meer speelplekken voor kinderen met een beperking. En dan het liefst speelplekken waar ze ook andere kinderen kunnen ontmoeten om samen te spelen.

Lucas

Maar wat heb je daarvoor nodig? Om die vraag te beantwoorden, nodigde de kinderraad onlangs ervaringsdeskundige Lucas uit. Lucas zit in een rolstoel en gaf van daaruit de leden van de kinderraad waardevolle adviezen. Niet alleen dat, hij liet de raadsleden ook, door ze te laten stoeien met denkbeeldige spellen, zelf ervaren hoe moeilijk en ontoegankelijk ‘normale’ speelplekken kunnen zijn voor kinderen met een beperking.

Samenspeel

In juni organiseert de kinderraad een aantal ‘samenspeelsessies’. Kinderen met een beperking gaan dan samen met andere kinderen spelen, om zo te ontdekken hoe de speelplekken in Brunssum aangepast kunnen worden, zodat ze echt voor álle kinderen zijn.

(bron: Brunssum.nl)