Cookie Consent “Toekomstlessen horen in het basisonderwijs” – Kindertrendrede
25 mei 2021

“Toekomstlessen horen in het basisonderwijs”

Auteur: Stefanie

Het is voorjaar, dus dat betekent dat het bij verschillende gemeenten weer tijd is voor de jaarlijkse KinderTrendrede! Kinderen vertellen hoe zij de toekomst van hun stad zien en presenteren dat aan raad en college. Want kinderen zíjn de toekomst. Maar hoe doe je dat nou, vooruitkijken in de toekomst?

Daar helpt Kiki Kardamanidis de kinderen bij. Zij is Pabo docent en zij geeft dit jaar toekomstlessen die de KinderTrendrede heeft ontwikkeld.

Kiki: “Het project toekomstlessen sprak me erg aan, omdat deze lessen niet tot nauwelijks in het onderwijs voorkomen. Ik was benieuwd naar de inhoud en voornamelijk naar hoe kinderen nou eigenlijk denken over de toekomst. Deze generatie heeft weer een hele andere kijk op het leven, waar ik ook weer heel veel van kan leren.

“Toekomstlessen zouden onderdeel moeten worden van het lesprogramma, omdat kinderen tijdens hun basisschool en middelbareschooltijd nog weinig bezig zijn met wat ze willen in de toekomst. Deze lessen zijn een eerste stap om de kinderen voor te bereiden op hun eigen toekomst.

Als toekomstige leerkracht neem ik de lessen en ervaringen zeker mee naar mijn eigen klas!”