Cookie Consent Sliedrecht houdt KinderTrendrede – Kindertrendrede
1 februari 2021

Sliedrecht houdt KinderTrendrede

Auteur: Stefanie

Ook Sliedrecht gaat een KinderTrendrede maken. We werken samen met Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht, dat ieder jaar een nieuwe Kinderraad installeert voor de gemeente.

Van elke basisschool in Sliedrecht is 1 leerling uit groep 7 en 1 leerling uit groep 8 betrokken die samen per school een partij vormen. De Kinderraad kreeg vanuit de gemeente in de jaren ervoor een stelling voorgedragen waar zij zich over boog om te komen tot een idee. Verschillende raadsleden van Sliedrecht begeleidden de groepen kinderen. Ze gaven tips over hoe je een idee uitwerkt tot een plan, het stellen van vragen tijdens een presentatie, of hoe je kunt debatteren.

Dit jaar betrekken we de raadsleden tijdens de toekomstlessen en workshop vanuit hun eigen expertise. Ze zullen vanuit hun visie iets over de toekomst te vertellen en de kinderen begeleiden wanneer ze in groepjes uiteen gaan.

Het team van de KinderTrendrede geeft twee toekomstlessen, en SOJS geeft de overige 4 lessen uit het pakket. We hebben veel zin in deze eerste KinderTrendrede in een nieuwe provincie!